Oproep voor plannen: manifestatie Pelgrims 400

Oproep voor plannen: manifestatie Pelgrims 400   

maandag 26 november 2018
Oproep
Op 22 juli 2020 is het 400 jaar geleden dat de Pelgrims uit Delfshaven via Engeland naar Amerika vertrokken en daar in Massachusetts arriveerden.

Achtergrond
Het verhaal van de Pilgrim Fathers is er een van migratie. Van een groep mensen op zoek naar een betere toekomst op een nieuwe plek waar zij zichzelf kunnen zijn, maar ook weer een verhouding moeten zien te vinden met de mensen die er al leven. Het is het verhaal van heel veel inwoners van Rotterdam, en zeker ook die van Delfshaven. Het tijdloze ‘komen en gaan’ en het zoeken naar een gezamenlijk toekomstperspectief vormt het kernthema van de manifestatie die ons voor ogen staat.

Voorwaarden plannen
Wij nodigen hierbij iedereen met een goed idee en organisatorische kwaliteiten uit om plannen voor deze manifestatie bij ons kenbaar te maken. Lees hier alle uitgangspunten en voorwaarden in de oproepbrief

Deadline
De plannen hoeven nog niet volledig uitgewerkt te zijn. Op basis van de voorstellen kiezen wij de programmarichting, maken we een selectie van de meest aansprekende plannen en wijzen we eventueel een verantwoordelijke projectorganisatie aan die de manifestatie coördineert. De plannen kunnen voor woensdag 9 januari 2019 ingediend worden via Pelgrims400@rotterdamfestivals.nl

Vragen/toelichting

Rotterdam Festivals heeft Léon van Geest – schrijver van het hier te raadplegen advies– gevraagd om als aanjager een actieve rol te spelen bij het uitnodigen, enthousiasmeren en informeren van plannenmakers. Léon is tot en met vrijdag 21 december tijdens kantooruren bereikbaar op 06 502 458 08.

Fotocredit: Hester Blankestijn