De MTV European Music Awards 2016 in Rotterdam

De MTV European Music Awards 2016 in Rotterdam   

zondag 25 oktober 2015
Rotterdam is zeer verheugd om in 2016 voor een tweede keer gaststad te zijn van de MTV European Music Awards (EMA). De ‘2016 MTV EMAs’ vindt volgend jaar op 6 november plaats in Ahoy Rotterdam. MTV heeft dat zondagmiddag 25 oktober bekend gemaakt voorafgaand aan de 2105 EMA’s in Milaan.

De MTV EMA geldt als een van de grootste muziekshows ter wereld. De awardshow wordt uitgezonden in 115 landen en bereikt zo’n 130 miljoen huishoudens. Rotterdam heeft actief gelobbyd om het evenement voor een tweede keer naar de stad te halen. Ahoy, Rotterdam Festivals, Rotterdam Partners en de gemeente hebben hiervoor nauw samen gewerkt.

Wethouder Pex Langenberg (Cultuur): “De MTV EMA’s passen goed bij Rotterdam en ons evenementenbeleid waar ‘Jonge stad’ een thema is. Daarnaast levert het de stad veel op, zowel economisch als publiciteit.”

Het prestigieuze evenement zal in het Sportpaleis Ahoy plaatsvinden. Ahoy – directeur Peter van der Veer: “Ahoy is zeer verheugd met de terugkeer van de MTV EMA’s naar Rotterdam, hét internationale muziekspektakel van het jaar. In 1997 hebben wij dit prachtige muziekevenement al eens mogen huisvesten. In 2016 op dezelfde plaats maar in een compleet gerenoveerd en uitgebreid Sportpaleis van Ahoy. Er zal alles uit de kast gehaald worden om een waanzinnig spektakel neer te zetten waarmee één van de meest memorabele European Music Awards uit de geschiedenis van MTV een feit wordt. Wij kijken er enorm naar uit!”

De MTV EMA uitreiking in Rotterdam krijgt een mooie plaats in de evenementenkalender van 2016. Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals: “De haven, moderne architectuur, sport- cultuur- en kunstevenementen op een internationaal niveau en een ruim aanbod voor een jong en divers publiek. Dat is Rotterdam, een van de beste festivalsteden ter wereld (volgens IFEA, International Festivals & Events Association). Wij zijn zeer blij de MTV EMA’s in onze stad te mogen hosten en zullen ervoor zorgen dat dit een onvergetelijke ervaring wordt voor de artiesten, bezoekers en de bewoners van de stad.”

Ron Voskuilen, directeur Rotterdam Partners: ,,MTV geldt wereldwijd als een van de sterkste merken onder jongeren en muziekliefhebbers. De komst van de MTV EMA’s naar Rotterdam is van grote impact op de internationale profilering van de stad. Tijdens en rondom de show in 2016 zal Rotterdam gelden als dé plek voor deze doelgroepen. Beelden van de stad zullen de hele wereld over gaat. Dat is van onschatbare waarde voor de marketing van de stad.”

Foto door: Getty Images for MTV