FAQ Rotterdam Festivals

FAQ Rotterdam Festivals   

Hieronder vind je de meest gestelde vragen aan Rotterdam Festivals en de antwoorden daarop. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact op met Rotterdam Festivals. Telefonisch (010) 433 25 11 of per mail info@rotterdamfestivals.nl.

De meest gestelde vragen aan het Rotterdams Uitburo kunt u vinden in de navigatie links van deze pagina.
Hoe kom ik in aanmerking voor subsidie voor mijn festival?
Iedereen met een plan voor een festival kan een aanvraag doen voor financiële ondersteuning van Rotterdam Festivals. Plannen worden beoordeeld op de volgende criteria:
- Past het festival bij de identiteit van de stad?
- Is het aantrekkelijk voor bezoekers van buiten de stad?
- Is het een gedegen plan, onder meer financieel en op het gebied van marketing?
- Is het een aanvulling op de festivals die er al zijn?
Kan ik met mijn gezelschap spelen op een van de festivals?
Rotterdam Festivals organiseert zelf geen festivals. De festivalorganisaties zijn zelf verantwoordelijk voor de programmering. De websites van de verschillende festivals zijn te vinden in de agenda .
Waar kan ik een kraam huren om aanwezig te zijn op een festivalmarkt?
Rotterdam Festivals organiseert zelf geen festivals. De festivalorganisaties zijn zelf verantwoordelijk voor de programmering. De websites van de verschillende festivals zijn te vinden in de agenda.
Ik wil aandacht voor mijn evenement of voorstelling in de Uitagenda of Uitmail. Hoe kom ik in contact met de redactie?
Uitagenda Rotterdam: Renee Schouwenburg, hoofdredacteur Uitagenda Rotterdam, renee@rotterdamfestivals.nl

Uitmail, Kids Uitmail, Museum Uitmail, uitgaansbijlage in Metro Rotterdam:
Marketing en communicatieteam, webredactie@rotterdamsuitburo.nl

Wilt u een agenda-item aandragen voor de Uitagenda? Mail dan naar agenda@rotterdammarketing.nl
Waar kan ik posterframes reserveren?

Rotterdam Festivals beheert een aantal posterframes in de stad. Culturele instellingen kunnen hier voor een relatief laag tarief gebruik van maken. Meer informatie vindt u op www.carrotterdam.nl.

Ik ben op zoek naar onderzoeksrapportages voor mijn afstudeeronderzoek, waar kan ik die opvragen?
Rotterdam Festivals coördineert collectief publieksonderzoek in de Rotterdamse cultuursector. Ook laten we regelmatig onderzoek doen naar aan cultuur gerelateerde onderwerpen zoals duurzaamheid van festivals en evenementen, en de merkkracht van culturele organisaties in Rotterdam. Meer informatie over onze onderzoeksactiviteiten is te vinden op het zakelijk gedeelte van deze website.
Ik wil graag een afstudeeronderzoek doen bij Rotterdam Festivals, bij wie kan ik dit aangeven?
Regelmatig bieden wij studenten de mogelijkheid om een stageopdracht bij ons te vervullen. Op onze website verschijnen regelmatig vacatures en stageplaatsen . Studenten met een onderzoeksvoorstel zijn van harte welkom voor een oriënterend gesprek. Neem voor informatie contact op via stage@rotterdamfestivals.nl.
Zijn de onderzoeksrapportages van Rotterdam Festivals openbaar?
Lang niet alle onderzoeken van Rotterdam Festivals zijn openbaar. Onder publicaties zijn de openbare onderzoeken te vinden. Neem voor informatie over andere onderzoeken contact op met Cynthia Dekker, cynthia@rotterdamfestivals.nl.
LOCATIEPROFIELEN Locatieprofielen
Op zoek naar een geschikte locatie voor jouw evenement? Bekijk dan de locatieprofielen, met informatie over o.a. het karakter en de omgeving van de plek, de gewenste programmering, capaciteit, vluchtwegen, etc.
lees meer