Samenwerking ondernemers en onderwijs

Samenwerking ondernemers en onderwijs   

Rotterdam Festivals zet zich er voor in de band tussen de festivals en de stad te versterken. Dit doen we onder andere door samenwerkingen tussen de ondernemers, het onderwijs en de festivals te stimuleren. Een festival is daarmee zichtbaarder, voelbaarder en relevanter voor de stad. Zowel voor haar bewoners, haar bezoekers, de ondernemers en de onderwijsinstellingen.
Naar boven

Welke vormen van samenwerken zijn er?

Ondernemers
De huidige consument/ bezoeker is op zoek naar beleving. Door samen te werken kunnen festivals en ondernemers elkaar aanvullen en versterken in het bieden van een belevenis. Dit kan op de volgende manieren:
Een thematische actie. Denk hierbij aan een prijsactie, cadeauactie, kansactie, spaaractie
Het aankleden van de etalage in dezelfde sfeer als het evenement
Het bieden van randprogrammering in de binnenstad of in de winkel. Bijvoorbeeld een meet & greet tijdens of in
aanloop naar het evenementOnderwijs
Van elkaar leren en inspireren. Een organisator kan geholpen en ondersteund worden door de studenten en scholieren van de stad. Zo kunnen ze meewerken tijdens het evenement zelf, maar ook meedenken vooraf en verdiepend onderzoek doen. Zo word je als organisator verrijkt met een andere, kritische, blik op het evenement doen de studenten relevante (werk)ervaring op en zien ze hun werk in de praktijk terug.
Naar boven

Wat te doen als je wilt samenwerken?

Ondernemers
We weten uit ervaring dat een samenwerking tussen een event en ondernemer het beste werkt als er sprake is van een logische samenhang. Bijvoorbeeld een speciaal pasta menu tijdens de Rotterdam Marathon of een zeemanstatoeage met korting tijdens de Wereldhavendagen. Mocht je een relevante samenwerking voor ogen hebben zoek dan met desbetreffend festival of ondernemer contact op en bespreek de mogelijkheden met elkaar. Contactgegevens zijn vaak via de eigen website te achterhalen.

Onderwijs
Alle MBO, HBO en universiteit instellingen in de stad hebben een afdeling - externe betrekkingen - die zich speciaal inzet om de verbinding te maken tussen het werkveld en de scholieren en studenten. Weet je al precies welke studenten en scholieren van deze stad je kunnen helpen neem dan contact op met externe betrekkingen van het betreffende onderwijsinstituut.
Naar boven

Wat kan Rotterdam Festivals voor je doen?

Ondernemers, onderwijsinstellingen en festivalorganisatoren brengen we graag met elkaar in contact. Weet je niet goed bij wie of waar je terecht kan met je vraag? Wil je samenwerken maar nog geen idee hoe? We helpen je graag.

Je kunt hiervoor contact opnemen met:
Sanne van Geffen
E-mail: sannevangeffen@rotterdamfestivals.nl
Telefoon: 010 - 433 25 11